Primii zece asiguratori din Romania controlau, in primul trimestru, peste trei sferturi (77,33%) din piata romaneasca a asigurarilor, dupa ce au afisat impreuna prime brute subscrise de 1,87 milarde lei (438,66 milioane euro), arata datele provizorii ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA).

Liderul pietei este in continuare Allianz-Tiriac Asigurari, care avea in primul trimestru prime brute subscrise de 349,30 milioane lei pe segmentele asigurarilor generale si de viata.

Pe locul al doilea se afla societatea Omniasig-Vienna Insurance Group cu prime brute subscrise de 331,59 milioane lei.

Pe ultima treapta a podiumului se afla Asirom, cu un volum al primelor brute de 205,42 milioane lei, iar pe locul al patrulea Astra (199,14 milioane lei).

In clasamentul companiilor de asigurare de pe piata romaneasca, locurile cinci si sase sunt ocupate de BCR Asigurari (prime brute subscrise de 162,94 milioane lei) si Uniqa Asigurari, cu afaceri de 131,18 milioane lei.

Urmatoarele locuri sunt ocupate, in ordine, de societatile ING, cu prime brute subscrise de 130,16 milioane lei, Asiban, cu 124,19 milioane lei, si Generali, cu prime brute de 120,13 milioane lei.

Pe locul zece se afla, la sfarsitul primului trimestru, compania EuroIns, cu o valoare a primelor brute subscrise de 117,37 milioane lei.
Pe segmentul de asigurari generale, Omniasig-Vienna Insurance Group a preluat prima pozitie in clasament, pozitie ce fusese ocupata anterior de Allianz-Tiriac.

In primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor au insumat 2,42 miliarde lei, in crestere cu 1,46% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul asigurarilor de viata.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Subscrierile VIG s-au prabusit cu 21%. Profitul, taiat la jumatate