Dupa o pauza de cateva zile, BNR a reaparut ieri in piata valutara, de unde a cumparat euro.

"BNR a dorit probabil sa nu uitam de ea, asa ca a cumparat din nou valuta, in mai multe reprize", explica un dealer evolutia pietei. "Vanzatorii au existat, dar banca centrala nu a vrut sa cumpere mai sus de 3,49 lei. In aceste conditii se mentine posibilitatea ca la sfarsitul lunii euro sa nu cada cu mult sub pragul de 3,5 lei".

Piata valutara s-a deschis la valori identice cu cele de acum doua zile, 3,4770 - 3,4830 lei, dupa care BNR a inceput cumpararile, aducand cursul la 3,4860 fata de 3,4797 lei acum doua zile. Inchiderea s-a facut la 3,48 - 3,4850 lei.

Dolarul nu a mai crescut la fel de spectaculos ca acum doua zile, cursul urcand de la 2,8674 la 2,8690 lei.

Evolutia cursului leu/dolar a fost influentata de stabilitatea paritatii euro/dolar pe pietele internationale, unde investitorii asteptau decizia Comitetului monetar al Rezervei Federale referitoare la majorarea dobanzii de referinta de la 3,50 la 3,75%.
Paritatea a fluctuat intre 1,2131 si 1,2182 dolari, pe pietele europene stagnand la 1,2150 dolari, chiar daca indicele calculat de Institutul ZEW, care masoara previziunile de conjunctura ale sectorului financiar din Germania, a coborat la 38,6 puncte. Scaderea este pusa pe seama incertitudinilor politice, iar creearea unui nou Guvern ar putea sa readuca increderea in economia germana.

Instabilitatea principalelor monede, determinata de evolutia preturilor la titei sau de starea economiilor lor, a condus la cresterea pretului aurului, la valori care se mai puteau intalni acum 17 ani. Ieri, pe London Bullion Market, pretul unciei de aur s-a mentinut la 470 dolari.

Pe piata monetara dobanzile au continuat sa scada, cele la un an fiind cuprinse intre 5,01 si 7,73% fata de 5,62 - 8,38 la inceputul lunii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri