BNR a injectat astazi in piata bancilor 2,78 miliarde lei (663 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 10 participanti, a doua din aceasta saptamana, la o dobanda de 9,5% pe an si scadenta pe 13 iulie, a declarat un dealer din piata.

Marti, BNR a mai injectat in piata 3,4 miliarde lei (807 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 12 participanti, anunta NewsIn.

"Probabil ca BNR vrea sa pastreze un nivel optim al lichiditatii, pentru ca injecteaza bani de fiecare data cand ajung la scadenta operatiuni repo", a spus un dealer din piata,.

Pana la operatiunea de vineri, BNR a mai injectat luna aceasta 7 miliarde lei in piata, in doua operatiuni repo la o luna.

In mai, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se mentin la 9,5% pe an, in jurul dobanzii de politica monetara, de 9,5%.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de astazi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,46% pe an, in urcare usoara fata de cel din sedinta anterioara, de 9,41% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 9,96% pe an, de la nivelul de joi, de 9,93% pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Radulescu,BNR: Firme-gigant vor intra in tara si vor produce cutremure
Setari Cookie-uri