Constatul amiabil ar trebui sa se aplice odata cu sistemul bonus-malus, deoarece este nevoie de un istoric al daunelor pentru fiecare automobil asigurat si pentru fiecare sofer pentru a evita fraudele, a declarat directorul diviziei de vanzari din cadrul Asirom, Catalin Stroe.
"Metoda constatului amiabil trebuie sa se aplice odata cu prevederea regulii bonus-malus. Astfel, va trebui sa existe si un istoric al daunelor pentru fiecare automobil asigurat si pentru fiecare sofer", a explicat Stroe, citat de NewsIn.

El a adaugat ca o functionare optima a acestui sistem va fi doar atunci cand gradul de cuprindere in asigurarea RCA va fi de cel putin 90%.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), gradul de acoperire cu asigurari RCA a parcului auto din Romania este de aproximativ 85%.

In ce priveste introducerea constatului amiabil, Stroe sustine ca vor fi costuri legate de implementarea unui sistem nou, in special informatic. "In plus, fiecare companie de asigurari trebuie sa organizeze sesiuni de instruire specifice pentru personalul propriu", a mai spus Stroe.

Potrivit CSA, constatul amiabil va intra in vigoare la 1 iulie, in timp ce sistemului bonus-malus este preconizat sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2010.

Constatul amiabil pentru accidentele rutiere usoare presupune ca soferii implicati in avarierea masinilor sa-si rezolve problemele legate de daune prin intelegere reciproca si prin intermediul societatilor de asigurarea unde au incheiat polite.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si