BT Asigurari va absorbi prin fuziune Asiban, motiv pentru care va emite cate 316 actiuni noi pentru fiecare titlu Asiban, iar capitalul societatii absorbante va creste de 3,5 ori, la 1,042 miliarde lei.
Numele firmei se va schimba in Groupama Asigurari, scrie NewsIn.

Ca rezultat al fuziunii, societatea absorbita (Asiban) se va dizolva fara lichidare si totalitatea patrimoniului sau va fi transmis catre BT Asigurari, in calitate de societate absorbanta.

BT Asigurari are un aport net de 68,85 milioane lei, iar Asiban - de 170,82 milioane lei, potrivit situatiilor financiare de la 31 decembrie 2008.
Ca urmare a fuziunii, BT Asigurari emite 742,6 milioane actiuni noi, cu o valoare nominala de 1 leu. In consecinta, capitalul social al BT Asigurari va fi majorat cu 742,6 milioane lei (de la 299,5 milioane lei, pana la 1,042 miliarde lei).

Dupa fuziune, Groupama SA va controla 99,99997% din capital, iar Groupama Investissements SAS va detine restul de actiuni.

Companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, controlate de asiguratorul francez Groupama, au inregistrat anul trecut un total de prime brute subscrise de peste 1 miliard lei (272,5 miliarde euro), in crestere cu 17,76% fata de anul anterior.

Groupama s-a angajat sa plateasca actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban. Banca Transilvania a finalizat in octombrie 2007 negocierile cu Groupama pentru vanzarea a 90% din actiunile BT Asigurari.

Dupa ce a cumparat BT Asigurari pentru 100 de milioane de euro, Groupama s-a inteles in februarie cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia. In tranzactie au fost incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Groupama lanseaza optiunea de constatare a daunelor la distanta