Bancpost si-a sporit in primele cinci luni din 2009 volumul tranzactiilor la aparatele pentru plata cu cardul la comercianti (POS) cu aproape 30% fata de perioada similara din 2009,si si-a majorat cota de piata la 10%.
Volumul tranzactiilor efectuate la comercianti (POS business) al Bancpost a crescut in prima parte a anului 2009, iar cele mai bune rezultate s-au inregistrat in trimestrul doi, mai precis in luna aprilie cand volumul platilor a fost cu 10% mai mare decat cel obtinut in luna aprilie din 2008.

Cresterea volumului mediu pe tranzactie a fost influentata semnificativ de operatiunile realizate cu carduri American Express.

In Romania, Bancpost detine licenta exclusiva de acceptare pentru aceste tipuri de carduri. Clientii American Express realizeaza in medie tranzactii cu o valoare de 4 ori mai mare decat cele efectuate de ceilalti posesori de carduri, fie ca acestea sunt de debit sau de credit, situatie care aduce beneficii semnificative partenerilor comerciali.

Imbunatatirea sistemelor de plata aferente terminalelor electronice Bancpost a contribuit semnificativ la consolidarea volumelor de tranzactii cu cardul, oferindu-le atat comerciantilor cat si clientilor o mai buna calitate a operatiunilor.

Certificarea EMV (Europay, MasterCard & VISA) ofera in aceeasi masura comerciantilor si posesorilor de carduri un plus de securitate si rapiditate, datorita recunoasterii automate a cardului de catre terminalul POS si acceptarii cardurilor cu cip.

Bancpost accepta cardurile American Express si cele 500.000 de carduri EuroLine, precum si toate tipurile de carduri emise sub sigla Visa si MasterCard.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si