Fondurile de pensii private obligatorii aveau plasate, la sfarsitul lunii mai, peste jumatate (53,39%) din active in titlurile de stat, in scadere constanta fata de lunile anterioare, potrivit buletinului lunar publicat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
In aprilie, titlurile de stat aveau o pondere de 53,7% in strucura investitiilor fondurilor de pe pilonul II, informeaza NewsIn.

In mai, obligatiunile municipale aveau in structura investitiilor o pondere de 3,89% din total active, in scadere fata de aprilie si martie 2009, se mai arata in raport.

O crestere semnificativa au inregistrat in mai obligatiunile organismelor straine neguvernamentale, care aveau 7,01% din totalul activelor investite de fonduri (de la 4,5% in aprilie).

In schimb, obligatiunile corporative au inregistrat o scadere fata de luna anterioara, pana la 24,21% din total active la sfarsitul lunii mai (de la 26,7% in aprilie).

In acelasi timp, depozitele bancare au inregistrat o crestere usoara fata de martie si aprilie 2009, pana la 8,29% din total active (de la 7,4% in aprilie), in timp ce actiunile, in continua crestere in primele luni din 2009, au inregistrat 2,96% din total active (fata de 2,5% in aprilie), se mai arata in raport.

Titlurile de participare au ajuns pana la 0,74% din total active, iar instrumentele de acoperire a riscului au reprezentat in mai - 0,02% din total active fonduri de pensii obligatorii.

Fondurile private de pensii obligatorii aveau la sfarsitul lui mai, 26,7% din plasamente in strainatate, in scadere de la circa 30% in aprilie. Restul de 73,7% din activele fondurilor de pensii private obligatorii erau plasate in tara.

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 1,44 miliarde lei (343,95 milioane euro) la sfarsitul lunii mai, in crestere cu 8,01% fata de luna anterioara, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta
Setari Cookie-uri