Federatia europeana de comert, EuroCommerce, a anuntat ca a depus o plangere la Comisia Europeana impotriva Visa Europe, pentru a protesta impotriva anumitor comisioane facturate pentru utilizarea cartilor de credit.
Comisioanele in cauza sunt cele facturate de banca comerciantului odata cu realizarea unei achizitii de catre un client ce detine un card de credit Visa, potrivit NewsIn.

Banca clientului preia in conturile proprii suma tranzactiei, insa retine aceste comisioane inainte de a plati banca comerciantului care primeste astfel o suma inferioara pretului afisat in magazin.

EuroCommerce crede ca aceste comisioane retinute de Visa sunt "infractiuni din punct de vedere al dreptului european", estimand ca pentru a acoperi costurile, Visa nu ar trebui sa ceara mai mult de 0,01 euro pe tranzactie.

Momentan Visa percepe sume mult superioare plafonului indicat de EuroCommerce, ce depinde de un procent din suma tranzactiilor.

In comunicat, EuroCommerce cere Bruxellesului sa "rezolve aceasta problema intr-un fel similar afacerii Mastercard din 2007".

Mastercard a fost condamnat de catre Bruxelles si a fost nevoit sa isi reduca propriile comisioane pentru a evita plata unei amenzi.

Serviciile europene de concurenta au confirmat ca au primit plangerea depusa de EuroCommerce, neputand preciza insa ce efect ar putea avea asupra procedurilor in curs.

Bruxellesul a deschis o ancheta privind comisioanele Visa in martie 2009, acuzand oficial compania prin redactarea unei "liste de probleme".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri