Pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) vor ramane noua fonduri mari dupa ce vor fi incheiate si alte fuziuni, acesta fiind un proces firesc de consolidare a pietei romanesti a pensiilor private, a declarat vicepresedintele CSSPP, Ion Giurescu.

"Este clar ca piata pensiilor private obligatorii incepe sa se consolideze. Vor urma si alte fuziuni, in urma carora vor ramane noua fonduri mari si puternice", a spus Giurescu, la o conferinta ce marcheaza finalizarea primei fuziuni de pe pilonul II, intre fondurile administrate de Eureko si Bancpost.

El a precizat ca, astfel, concurenta va fi mai puternica, iar participantii vor beneficia de rezultate bune in piata, potrivit NewsIn.
In urma finalizarii fuziunii, pe piata fondurilor private obligatorii au ramas 13 jucatori.

Contributie de 2,5% pe pilonul II, in 2010


"Exista anumite perturbari care au aparut in piata", a mai spus vicepresedintele CSSPP, referindu-se la blocarea contributiei la fondurile de pensii private obligatorii.

Din acest an, contributia trebuia sa creasca de la 2% din salariul brut la 2,5%, insa Guvernul a blocat, prin Legea bugetului pe 2009, contributia la nivelul de anul trecut, de 2%, ceea ce a starnit nemultumirea administratorilor de fonduri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Asigurarile, cele mai reclamate produse la Call-Center-ul ASF in 2019