Fuziunea dintre fondurile de pensii gestionate de Eureko si KD se va finaliza la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2010, in conditiile in care un astfel de proces dureaza aproximativ sase-sapte luni, a declarat Besim Jawad, directorul general al Eureko Pensii.

"Dupa fuziunea cu fondul de pensii KD, Eureko isi va consolida pozitia pe piata pensiilor obligatorii, in prezent ocupand locul cinci pe aceasta piata. Depunerea cererii pentru aprobarea preliminara va avea loc in urmatoarele saptamani", spune Jawad, citat de NewsIn.

Eureko Pensii a anuntat, la sfarsitul lui februarie, ca doreste sa preia si fondul KD Pensii, dupa ce anterior a cumparat fondul gestionat de Bancpost. Comisia de Supravehere a Sistemului de pensii Private (CSSPP) a anuntat pe 3 iunie ca a autorizat deficitiv fuziunea intre fondurile gestionate de Bancpost si de Eureko.

"Distributia prin intermediul Bancpost a produselor Eureko va incepe saptamana urmatoare", a precizat Jawad.

KD Fond de Pensii avea la sfarsitul lunii mai 7.044 de participanti si active nete de 2,04 millioane lei (0,48 mil. euro).

Dupa fuziunea cu fondul gestionat de Bancpost, Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private a ajuns la 325.543 participanti. La sfarsitul lunii mai, Eureko avea active de 69,62 milioane lei (16,5 mil. euro).

In urma fuziunii dintre fondurile administrate de Eureko si Bancpost, pe pilonul II au ramas 13 jucatori, insa consolidarea pietei ar urma sa lase pe piata doar noua fonduri "mari si puternice", potrivit vicepresedintelui CSSPP, Ion Giurescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ASF a autorizat fuziunea fondurilor de pensii Eureko si Aegon