Cardul de debit preplatit Raiffeisen Bank Visa costa 18 lei si poate fi obtinut pe loc, pe baza documentelor de identitate, fara sa necesite deschiderea unui cont curent, in conditiile in care suma disponibila pe card este suma incarcata anterior de client, ceea ce limiteaza riscul la tranzactiile pe internet. Alimentarea cu numerar se poate face la unitatile bancare si la comerciantii agreati.

Produsul se adreseaza tinerilor care folosesc numerarul si fac tranzactii pe internet, iar clientii care solicita cardul si il alimenteaza cu numerar pot face cumparaturi online, pot efectua plati acolo unde cardurile de debit Visa sunt acceptate, pot retrage numerar de la bancomatele din toata lumea si pot folosi serviciul mobil integrat YAP pentru a transfera bani prietenilor si familiilor in tara sau pentru a-si verifica soldul direct de pe telefon, prin SMS.

Acesta este primul card de debit preplatit emis de o institutie bancara romaneasca si poate fi obtinut de la o serie de agentii Raiffeisen Bank din Bucuresti, iar in viitorul apropiat si de la comercianti, se mai arata in comunicat.