Dobanzile la depozitele in lei vor cobori spre 7-9% pe an spre finalul lui 2009, apropiindu-se astfel de dobanda de politica monetara, ceea ce va permite scaderea dobanzilor la creditele in moneda nationala sub 15%, a declarat presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.
"Eu cred ca la sfarsitul acestui an noi vom discuta despre dobanzi la depozite de o cifra, undeva apropiat de dobanda de politica monetara, un 7-8%, hai sa zicem 9%, iar, daca peste asta adaugam marjele normale pe care bancile le percep la imprumuturi, acestea n-ar trebui sa se depaseasca 15%, daca vorbim de creditele in lei", a spus Ghetea, citat de NewsIn.

El nu a precizat care ar fi evolutia in cazul depozitelor si creditelor in valuta.

"Nu vreau sa intru in detalii in legatura cu dobanzile la valuta, pentru ca imi stiti punctul de vedere. Sa nu lasam oamenii sa se indatoreze in valuta si sa-si ia risc valutar", in cazul in care au venituri in lei, a explicat Ghetea.

Dobanda de politica monetara este, in prezent, de 9,5% pe an. Oficialii bancii centrale au subliniat, in repetate randuri, ca scaderea dobanzilor la credite depinde de coborarea dobanzilor la depozite de catre banci, care se plaseaza inca la un nivel ridicat, semnificativ peste dobanda cheie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri