Grupul olandez Aegon a anuntat finalizarea achizitiei participatiei de 50% detinuta de Banca Transilvania (BT) in firma de pensii private BTAegon, infiintata in 2008 de catre cele doua companii, pentru care a platit aproximativ 11 milioane euro, conform unui comunicat emis de Aegon.

Acordul privind achizitia participatiei detinute de Banca Transilvania a fost initial anuntat in ianuarie 2009. Aegon a platit aproximativ 11 milioane euro pentru detinere, obtinand astfel controlul total al afacerii.

Ca parte a trazactiei, Aegon si Banca Transilvania au semnat un acord de distributie prin care BT va continua sa ofere asigurare de viata si pensii private Aegon.

Acordul va permite atat BT cat si Aegon sa beneficieze de asteptata crestere a pietei romanesti de pensii private si asigurari de viata in anii ce vor urma, reiese din comunicat.

Banca Transilvania este una dintre cele mai importante banci din Romania, cu peste un milion de clienti si cu o retea de peste 500 de filiale in Romania.

Achizitia va intari pozitia Aegon atat din Romania cat si in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est.

Aegon este implicat momentan pe sase piete regionale - Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia si Turcia. grupul are aproximativ 31.000 de angajati si peste 40 de milioane de clienti in intreaga lume.

Aegon NV, asiguratorul care a primit anul trecut un ajutor de 3 miliarde dolari din partea guvernului olandez, a raportat pierderi in primele trei luni ale anului, pentru al treilea trimestru consecutiv, din cauza deprecerilor de active.

Pierderile din primul trimestru s-au ridicat la 173 milioane euro, fata de profitul de 153 milioane euro, in aceeasi perioada a anului trecut.

In cele doua trimestre anterioare, Aegon a avut pierderi totale de aproximativ 1,5 miliarde euro. Aegon a fost cea de-a doua companie, dupa ING Groep NV, care a primit ajutor din fondul de 20 miliarde euro destinat ajutorarii companiilor financiare olandeze.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania au anuntat in ianuarie anul trecut semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detinea cate 50% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si