"In prezent, capitalurile Piraeus Bank se plaseaza la aproximativ 300 milioane euro, iar decizia de a majora capitalul social nu are legatura cu limitele de solvabilitate impuse de banca centrala. Noi ne plasam confortabil peste nivelul impus si nu cred sa mai avem nevoie de alte majorari de capital anul acesta", a spus directorul general executiv al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu (foto).

El a precizat ca banca se plaseaza, in prezent, confortabil peste limitele de solvabilitate impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR), atat potrivit reglementarilor standard, de 8%, cat si nivelului agreat cu Fondul Monetar International (FMI) pentru urmatorii doi ani, de 10%.

Actionarii Piraeus Bank Romania se intalnesc pe 24 iulie, cand ar putea aproba majorarea capitalului bancii cu circa 20 milioane euro, de la nivelul actual de 276 milioane euro.

Astfel, majorarea capitalului social ar urma sa cuprinda 18 milioane euro, suma varsata de actionarul majoritar, Piraeus Bank Grecia, si cel mult 8,87 milioane lei (circa 2 milioane euro), reprezentand profit nerepartizat realizat anul trecut.