Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat definitiv absorbtia Fondului de Pensii Administrat Privat Omniforte de catre BCR Fond de Pensii Administrat Privat, potrivit comunicatului Comisiei.

Potrivit reglementarilor, procesul de autorizare a fuziunii dintre doua fonduri din Pilonul II - al pensiilor private obligatorii - cuprinde doua etape: prealabila si definitiva. Autorizarea definitiva este decisa doar dupa o consultare a participantilor, cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.

Astfel, participantii la fondul absorbit au avut la dispozitie 90 de zile pentru a se transfera la un alt fond de pensii privat, fara penalitati. Dupa autorizarea definitiva a fuziunii, toti participantii fondului Omniforte, care nu au optat pentru transferul la alte fonduri de pensii private, vor fi transferati la BCR Fond de Pensii.

Dupa incheierea procesului de fuziune, arbitrul pensiilor private va retrage autorizatia vechiului fond, urmand ca acesta sa fie radiat din registrul fondurilor de pensii private si al administratorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si