Depozitele bancare vor fi garantate in limita a 50.000 de euro si pentru persoanele juridice, fata de 20.000 de euro in prezent, iar termenul de rambursare va fi redus de la trei luni la 20 de zile, a anuntat ministrul de finante, Gheorghe Pogea.

In prezent, sunt garantate depozitele bancare in limita a 20.000 euro pentru persoanele juridice si a 50.000 pentru persoanele fizice, relateaza NewsIn.

Ministrul Finantelor Publice a declarat la inceputul sedintei Executivului ca termenul de rambursare a sumelor garantate va fi redus de la trei luni la 20 de zile.

"Se reduce termenul pana la care Fondul de Garantare a Depozitelor are obligatia de a asigura inceperea compensatiilor in caz de indisponibilizare. De la trei luni se reduce la 20 de zile", a spus Pogea.
Guvernul va modifica in acest sens OUG 39/1996, privind infiintarea si functionarea Fondului de Garantare a Depozitelor in sistemul bancar.

Actul normativ va fi adoptat dupa ce vor fi introduse in text observatiile ministerelor.

Ministrul Finantelor a precizat ca modificarea OUG 39/1996 reprezinta o obligatie de transpunere a unei Directive europene cu privire la sitemele de garantare a depozitelor. Termenul de transpunere a Directivei in legislatia romaneasca este 30 iunie 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Patria Bank a trecut pe profit dupa primele sase luni