Ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, a declarat ca unele banci sunt interesate sa intre in actionariatul Fondului de risc, care ar permite statului sa investeasca direct in anumite firme pe perioade scurte, prin intrarea in actionariat.

"Legea pentru infiintarea Fondul pentru investitii de risc se afla la Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor pentru a primi aprobarile. Probabil ca legea va intra in dezbatere in Parlament in luna septembrie, iar Fondul isi va incepe activitatea la 1 ianuarie 2010", a spus ministrul Constantin Nita, potrivit NewsIn.

Acesta a precizat ca statul va detine 45% din Fondul pentru investitii de risc, iar capitalul social al fondului se ridica la 50 milioane de euro.

"Sper ca in urmatorii ani sa ajunga unul dintre cele mai puternice fonduri de sprijin pentru sectorul IMM", a adaugat Nita.

Ministrul IMM-lor a precizat ca Fondul pentru investitii de risc se adreseaza societatilor inovative si celor care vor sa investeasca in know-how-ul romanesc in strainatate, precum si IMM-urilor care pot dezvolta produse noi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si