Premierul Emil Boc a declarat, astazi, ca, pana la aceasta ora, 12 banci au depus oferte pentru programul guvernamental "Prima Casa", in valoare totala de 814 milioane euro, usor sub plafonul de 1 miliard euro stabilit de Guvern.
Bancherii intra in Prima Casa: Afla care sunt bancile care au depus oferte

[Update4]
Bancpost a depus oferta pentru participarea la "Prima Casa" si a stabilit un plafon de 50 milioane euro pentru creditele acordate in cadrul acestui program.

De asemenea, oferta bancii cuprinde atat imprumuturi in lei, cat si in valuta.


[Update2] Ofertele bancilor pentru Prima Casa se incadreaza in limitele de dobanda impuse de guvern

"Astazi expira termenul pana la care bancile pot trimite oferte pentru a se inscrie in programul guvernului "Prima Casa". Pana la aceasta ora, au depus oferte 12 banci, in valoare de 814 milioane de euro. Toate ofertele se incadreaza in coordonatele stabilite de catre guvern, adica in acele limite maximale de dobanda pe care noi le-am pus cu diverse solutii, care inca nu pot fi cunoscute, intrucat termenul de depunere nu a expirat", a spus Boc, potrivit NewsIn.

El a explicat ca maine, dupa incheierea termenului de depunere a ofertelor, guvernul va putea preciza cate banci au depus oferte si care este valoarea acestora


[Update1]
Piraeus Bank a depus oferta pentru programul Prima Casa.

Banca nu percepe niciun comision pentru creditele acordate. Dobanda aferenta imprumuturilor in moneda nationala este de 2.5% + ROBOR. Pentru creditele acordate in EUR, dobanda este 4% + EURIBOR.

Guvernul are la dispozitie un fond de 1 miliard euro pentru garantarea creditelor ipotecare din programul Prima Casa.

Persoanele interesate de contractarea unui astfel de credit vor trebui sa achite un avans de 5% din pretul de achizitie, daca acesta este de cel mult 60.000 euro. Persoanele care doresc sa ia un credit de peste 60.000 euro, vor trebui sa plateasca un avans de 3.000 euro plus diferenta dintre valoarea de achizitie a locuintei si 60.000 euro.

Alpha Bank, Banca Romaneasca, CEC si BCR vor depune oferte pentru program

Raiffeisen Bank Romania a aprobat un plafon de 50 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casa, volum care poate fi suplimentat, in functie de conditiile pietei, a spus Razvan Munteanu.

[Programul Prima Casa in alte tari – Asemanari si deosebiri cu Romania] Programul Prima Casa, lansat de guvern cu scopul de a debloca piata rezidentiala, se aseamana partial cu alte programe aplicate cu ani in urma in Statele Unite, Polonia sau Australia. Specialistii consultati de Wall-Street au explicat diferentele si asemanarile dintre aceste programe, precum si lipsurile celui din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri