Banca nu percepe niciun comision pentru creditele acordate. Dobanda aferenta imprumuturilor in moneda nationala este de 2.5% + ROBOR. Pentru creditele acordate in EUR, dobanda este 4% + EURIBOR.

Astfel, o familie compusa din 2 tineri care obtin fiecare cate un venit egal cu salariul mediu net pe economie poate obtine imprumutul necesar cumpararii unei locuite de 60.000 de euro

Avansul necesar cumpararii unui imobil de 60.000 de euro este de 5% (3000 de euro).

Noul produs va fi disponibil la mijlocul lunii Iulie si se adreseaza exclusiv celor care doresc achizitionarea unei locuinte respectand conditia de a nu detine alte proprietati imobiliare cu destinatie locativa.

‘’Ne dorim ca acest proiect sa aiba un efect benefic atat din punct de vedere social cat si economic. Tocmai de aceea, in oferta noastra am solicitat un plafon de creditare de 100 milioane de euro. Programul Prima Casa este un pas important dar speram ca Guvernul va propune bancilor si implicarea in proiecte a caror finantare sa genereze investitii si crestere economica.’’ a declarat Catalin Parvu, Director General Executiv, Piraeus Bank Romania.

Perioada de creditare este de 30 de ani in timp ce suma minima acordata de banca este de 10.000 de euro (sau echivalentul in lei), iar plafonul maxim al imprumutului de 57.000 de euro (sau echivalentul in lei). Persoanele care doresc sa achizitioneze un imobil a carui valoare depaseste 60.000 euro, au posibilitatea de a face acest lucru, contribuind cu un avans proportional cu valoarea locuintei.

Acest tip de imprumut poate fi accesat de persoane care obtin venituri din salarii, pensii, chirii, drepturi de autor, dividende sau alte activitati independente reglementate prin lege. Venitul minim acceptat de banca pentru acordarea creditului se situeaza la 300 EUR sau echivalentul in RON. La acodarea creditului, banca poate lua in considerare veniturile intregii familii, precum si a coplatitorilor indicati de solicitant.

Varsta minima necesara pentru contractarea creditului este de 22 de ani iar cea maxima, la sfarsitul perioadei de creditare, de 65 de ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si