Bancpost a depus oferta pentru participarea la "Prima Casa" si a stabilit un plafon de 50 milioane euro pentru creditele acordate in cadrul acestui program, a declarat seful biroului de presa al Bancpost, Liliana Ciobanasu.

De asemenea, oferta bancii cuprinde atat imprumuturi in lei, cat si in valuta, arata NewsIn.

Premierul Emil Boc a precizat ca, pana dupa-amiaza, 12 banci au depus oferte de participare la programul guvernamental, in valoare de 814 milioane euro, usor sub plafonul stabilit, de un miliard euro.

Presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Aurel Saramet, a spus ca pana in aceasta dimineata depusesera oferte Banca Transilvania, Volksbank, Raiffeisen Bank, Millennium Bank, Leumi, BRD-SocGen si ATE Bank., in timp ce Alpha Bank, Banca Romaneasca, CEC Bank si BCR anuntasera ca vor trimite ofertele pentru "Prima Casa " pana la sfarsitul acestei zile.

Premierul Emil Boc explica la finalul sedintei de guvern din 14 iunie ca bancile care dau credite ipotecare prin programul Prima Casa pot aplica o marja de maximum 4% pe an peste rata EURIBOR la 3 luni in cazul imprumuturilor in euro, respectiv o marja de cel mult 2,5% pe an peste rata ROBOR la 3 luni la creditele in lei.

O alta conditie pe care trebui sa o indeplineasca bancile care vor sa participe la programul Prima Casa este sa aiba acoperire teritoriala la nivel national si judetean.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
"Prima Casa" devine "O casa, o familie". Ce se schimba la program