Capitalul social al Raiffeisen Banca pentru Locuinte dupa preluarea HVB BpL va fi de 131,075 milioane lei, din care Raiffeisen Bausparkasse Gessellschaft va detine 33,35%, iar ceilalti doi actionari - cate 33,325%, participatiile fiind similare celor inregistrate inainte de fuziune.
Astfel, ulterior majorarii de capital cu 35,075 milioane lei in urma fuziunii, capitalul social al RbL se va situa la 131,075 milioane lei, prima de fuziune fiind de 365.440 lei, conform proiectului de fuziune al celor doua banci. In prezent, Raiffeisen Banca pentru Locuinte are un capital social de 96 milioane lei, iar HVB Banca pentru Locuinte - 57,5 milioane lei.

Capitalul social al bancii rezultate in urma fuziunii va fi impartit in 136.536 actiuni cu o valoare nominala de 960 lei. Pentru fiecare actiune a HVB BpL, actionarii bancii urmeaza sa primeasca 0,00127082026 actiuni la Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In urma fuziunii, Raiffeisen Banca pentru Locuinte va prelua toate drepturile si obligatiile HVB BpL, care se va dizolva fara lichidare prin transmiterea universala a patrimoniului acesteia (totalitatea activelor si pasivelor) catre Raiffeisen Banca pentru Locuinte, se mai arata in proiectul citat de NewsIn.

Aportul net la fuziune al Raiffeisen Banca pentru Locuinte se ridica la 97 milioane lei, iar cel al HVB BpL - la 35,44 milioane lei.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004.

RBL vrea ca, pana la jumatatea lui 2010, sa incheie procesul de fuziune cu HVB BpL, pentru care a primit aprobarea din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la finalul lunii martie.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a intrat pentru prima data pe profit in primul trimestru din 2009.

Citeste si "Ciobanu, RBL: In vreme de criza, cei cu venituri medii se orienteaza spre economisire"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri