Astfel, ulterior majorarii de capital cu 35,075 milioane lei in urma fuziunii, capitalul social al RbL se va situa la 131,075 milioane lei, prima de fuziune fiind de 365.440 lei, conform proiectului de fuziune al celor doua banci. In prezent, Raiffeisen Banca pentru Locuinte are un capital social de 96 milioane lei, iar HVB Banca pentru Locuinte - 57,5 milioane lei.

Capitalul social al bancii rezultate in urma fuziunii va fi impartit in 136.536 actiuni cu o valoare nominala de 960 lei. Pentru fiecare actiune a HVB BpL, actionarii bancii urmeaza sa primeasca 0,00127082026 actiuni la Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In urma fuziunii, Raiffeisen Banca pentru Locuinte va prelua toate drepturile si obligatiile HVB BpL, care se va dizolva fara lichidare prin transmiterea universala a patrimoniului acesteia (totalitatea activelor si pasivelor) catre Raiffeisen Banca pentru Locuinte, se mai arata in proiectul citat de NewsIn.

Aportul net la fuziune al Raiffeisen Banca pentru Locuinte se ridica la 97 milioane lei, iar cel al HVB BpL - la 35,44 milioane lei.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004.

RBL vrea ca, pana la jumatatea lui 2010, sa incheie procesul de fuziune cu HVB BpL, pentru care a primit aprobarea din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la finalul lunii martie.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a intrat pentru prima data pe profit in primul trimestru din 2009.

Citeste si "Ciobanu, RBL: In vreme de criza, cei cu venituri medii se orienteaza spre economisire"