Executivul a decis ca bancile care dau credite ipotecare prin programul Prima Casa pot aplica o marja de maximum 4% pe an peste rata EURIBOR la trei luni in cazul imprumuturilor in euro, respectiv o marja de cel mult 2,5% pe an peste rata ROBOR la trei luni la creditele in lei, potrivit NewsIn.

Pana la termenul limita impus de guvern, 20 de banci au depus oferte: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Bancherii intra in Prima Casa: Afla care sunt bancile care au depus oferte.

Valoarea creditelor pe care cele 20 de banci care au depus oferte sunt dispuse sa le acorde este de 1,457 miliarde euro, peste plafonul impus de guvern, de 1 miliard de euro. Redistribuirea fondurilor pentru fiecare banca se va face dupa metoda pro-rata.

OTP Bank Romania, subsidiara locala a celui mai mare grup bancar din Ungaria, a inregistrat in primul trimestru al acestui an pierderi de 725 milioane forinti (circa 2,5 milioane euro), dupa ce reusise sa treaca pe profit in ultima parte a anului trecut.