Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a spus ca toate cele 20 de banci care au depus oferte pentru Prima Casa sunt eligibile pentru program, iar semnarea conventiilor de garantare se va face dupa 2 iulie, cand se va semna ordinul comun al MFP si Ministerului IMM-uri de garantare guvernamentala.
"Cu un avans de 3.000 de euro, un roman isi poate cumpara o casa, cu dobanzi intre 42 si 49% mai mici. Astfel, mobilizam piata financiara, satisfacem o nevoie sociala de locuinte si dam un imbold industriei constructiilor", a spus Pogea.

El apreciaza ca programul guvernamental Prima Casa va deveni operational pana la jumatatea lunii iulie. "Pana pe 15 iulie cel tarziu, programul Prima Casa va intra in efectivitate", a mai spus ministrul finantelor.

Cele 20 de banci care au depus oferte sunt BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Bancherii intra in Prima Casa

Bancile au suprasubscris programul, valoarea creditelor pe care acestea sunt dispuse sa le acorde fiind de 1,457 miliarde euro, peste plafonul impus de guvern, de 1 miliard de euro.

Pogea a precizat ca Ministerul Finantelor si Ministerul IMM-urilor vor semna in 2 iulie ordinul comun de garantare a fondurile alocate de banci pentru programul Prima Casa, iar imediat dupa aceea, va incepe procesul prin care fiecare banca va semna, individual, conventiile de garantare, informeaza NewsIn.

"Intr-o saptamana, de joi, 2 iulie, apreciem ca vor fi semnate conventiile de garantare cu bancile. Este interesul lor sa semneze cat mai repede", a afirmat Pogea.

Ministrul a sustinut ca, in multe cazuri, bancile au venit cu oferte mai bune decat cele solicitate de executiv, ceea ce, in opinia lui, va genera competitie intre ofertanti, in avantajul clientilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri