Dobanzile variabile pentru Creditul pentru Orice variaza, in prezent, intre 14,2% si 15,2% pe an la lei si intre 16,65% si 18,65% la euro, in timp ce dobanzile fixe se situeaza in intervalul 17% si 20,5% pe an la lei si intre 18,5% si 23% pe an la euro.

Banca nu percepe comision lunar pentru creditele in euro, iar pentru cele in lei, comisionul se ridica la 0,5% pe luna.

Clientii persoane fizice pot accesa credite de pana la 20.000 euro pe cel mult 10 ani, iar banca solicita documentul de identitate si o dovada a veniturilor. In cazul Creditului pentru Orice Expres, Unicredit cere doar fluturasul de salariu. Banca nu solicita fisa fiscala sau cartea de munca, iar venitul minim acceptat a fost redus la 400 lei pentru creditul de nevoi personale negarantat si la 350 lei pentru creditul de consum Metro.

De asemenea, clientii bancii au posibilitatea sa incheie o asigurare, prin care asiguratorul va prelua plata ratelor in caz de somaj sau incapacitate de munca.

"Cooperarea cu divizia UniCredit specializata in credite de consum vine in intampinarea catorva dintre asteptarile principale ale clientilor nostri, care se refera la reducerea formalitatilor necesare obtinerii unui imprumut, a timpului de aprobare si a costurilor", a spus vicepresedintele Unicredit Tiriac Bank, responsabil pe Directia de Retail, Zoltan Major.

Creditele negarantate si creditele de consum pot fi accesate prin UniCredit Consumer Financing IFN SA prin 221 de sucursale ale Unicredit Tiriac Bank si 24 de agentii Metro, mai arata comunicatul.

UniCredit Consumer Financing IFN este subsidiara din Romania a UniCredit Family Financing Bank, banca ce face parte din UniCredit Group, cu specializare in furnizarea de solutii de creditare pentru familii. Prezenta in Italia, Germania, Bulgaria, Polonia, Rusia si, din anul 2008, in
Romania, compania financiara are aproximativ 3,9 milioane de clienti persoane fizice in Europa.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group si are in prezent circa 600.000 clienti si 245 de sucursale.