Tariceanu nu crede ca romanii sunt preocupati de Bursa

In schimb, el se declara \"foarte interesat\" de subiect

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca Bursei i se da uneori o importanta mai mare decat ar fi normal, exprimandu-si indoiala in legatura cu interesul majoritatii romanilor fata de piata de capital, de care el s-a declarat, insa, "foarte interesat".

"Am impresia uneori ca bursei i se da o importanta mult mai mare decat ar fi normal. Nu stiu daca marea majoritate a romanilor sunt interesati de ceea ce se intampla la bursa", a spus premierul.

El a mentionat insa ca, personal, urmareste cu interes evolutiile bursiere.

Solicitat sa comenteze fluctuatiile din ultimele zile de la Bursa de Valori Bucuresti, Tariceanu a apreciat ca acestea sunt de competenta Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. "Cred ca cei care s-au grabit sa vanda in acest moment au facut-o intr-un mod nejustificat si am convingerea ca in perioada imediat urmatoare bursa va functiona din nou asa cum a functionat anul acesta", a precizat Tariceanu.

El a subliniat ca, desi impozitul pentru castigurile de capital va fi majorat pana la 10%, acest nivel ramane sub cel din tarile Europei Centrale, de 15-16%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri