BCR Administrare Fond de Pensii a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia pentru fuziunea fondului de pensii private obligatorii pe care il administreaza cu fondul gestionat de OTP Fond de Pensii, a declarat, pentru Wall-Street, Simona Ditescu, CEO al BCR Administrare Fond de Pensii.
„Am depus in data de 10.06.09 primul dosar, care are ca scop autorizarea prealabila a fuziunii cu fondul OTP”, a declarat Simona Ditescu (foto).

BCR fond de Pensii se afla in prezent in fata celei de-a doua preluari a unui fond de pensii obligatorii (Pilonul II), dupa ce zilele trecute a primit decizia de autorizare definitiva a fuziunii cu fondul gestionat de Omniasig Pensii.

Dupa anuntul facut de BCR, singurul fond ramas pe piata pentru a fi preluat este cel administrat de Prima Pensie Fond de Pensii, insa in legatura cu o eventuala preluare a acestuia de catre BCR Fond de Pensii, Ditescu nu a dorit sa comenteze. "Nu pot sa va dau alte amanunte referitoare la alte fuziuni”, a declarat managerul.

Potrivit ultimului buletin lunar al CSSPP, BCR Fond de Pensii avea, la data de 31 mai a.c., 143.950 de participanti si 3,33% cota de piata dupa acest criteriu. Acestora li se vor adauga in cateva zile cei 62.760 participanti ai fondului Omniforte.

Dupa finalizarea cu fondurile Omniasig si OTP, BCR Fond de Pensii ar putea avea aproximativ 227.000 participanti si o cota de piata in crestere cu circa 2 %, dupa criteriu numarului de participanti.

Pe langa aceste doua fuziuni, pe piata de pensii private obligatorii s-a finalizat recent si fuziunea fondurilor Eureko-Bancpost, fiind anuntata deja pentru viitor si fuziunea Eureko-KD. In prezent, mai sunt pe piata doar 12 fonduri de pensii, urmand ca in urmatorul an sa se ajunga la 9 fonduri de pensii private obligatorii, dupa finalizarea fuziunilor anuntate si viitoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri