UniCredit Tiriac Bank a introdus tehnologia bazata pe cip pentru zece tipuri de carduri de debit si de credit din portofoliul actual, a comunicat banca.
Noua tehnologie va facilita inregistrarea de informatii suplimentare fata de cele existente pe banda magnetica si va permite autentificarea online si offline la aparatele pentru plata cu cardul la comercianti (POS). Cardurile emise conform standardului EMV (Europay MasterCard Visa) vor putea fi folosite atat prin citirea cipului, cat si a benzii magnetice, in cazul terminalelor care inca nu accepta tehnologia cip.

"Tranzactiile beneficiaza de protectie suplimentara, fiind realizate cu autentificarea dinamica a cardului. In plus, datele stocate in mod securizat pe cip sunt practic imposibil de copiat sau modificat", a declarat Cristian Bejan, seful departamentului de carduri din cadrul UniCredit Tiriac Bank, Cristian Bejan.

Bancomatele UniCredit Tiriac Bank accepta carduri cu cip din martie 2008, iar migrarea POS-urilor la acceptarea cardurilor cu cip este in curs. (Citeste si Cardurile cu cip cauta calea spre portofelele romanilor)

Banca emite carduri cu tehnologie cip pentru cea mai mare parte a portofoliului: MasterCard Standard Credit, MasterCard Gold Credit, MasterCard Business Credit, MasterCard Standard Debit, MasterCard Gold Private, MasterCard Gold Business, Visa Classic, Visa Gold Private, Visa Business, Visa Gold Business, urmand ca pana la finalul anului 2009 toate cardurile din oferta sa dispuna de cip integrat.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank are, in prezent, circa 600.000 clienti pe care ii deserveste prin 245 de sucursale.

Grupul mai este prezent in Romania prin UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Processes and Administration.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri