Dragulin(BNR): Bancile implicate in Prima Casa dispun de finantari la costuri reduse de la actionari

Bancile implicate in "Prima Casa" sustin ca au discutat cu actionarii despre resursele necesare pentru acest program si ca exista posibilitati de finantare la costurile reduse impuse de guvern, a declarat directorul directiei de stabilitate financiara din BNR, Ion Dragulin.
"Bancherii implicati in Prima Casa sustin ca au deschis discutia cu actionarii si ca exista resurse importante accesibile pentru acest program", a spus Dragulin. (Citeste si Bancherii intra in Prima Casa)

El a explicat ca resursele care ar permite bancilor din Romania sa crediteze la costurile impuse de autoritati pot veni doar de la actionarii straini, care dispun de resurse la costuri accesibile.

"Trebuie sa existe o combinatie de resurse care sa permita accesul la costurile impuse de Guvern. Fara astfel de finantari, care pot veni numai de la actionari, de nivel mare si cost foarte mic, nu vedem viabil un astfel de program", a afirmat Dragulin, citat de NewsIn.

El a completat ca exista banci straine care au o baza de economisire suficient de puternica, "un fel de exces de lichiditate", care le permite sa dea mai departe finantari subsidiarelor la costuri reduse.

Pentru creditele ipotecare contractate prin "Prima Casa", dobanda este stabilita, pentru euro, in functie de EURIBOR la 3 luni, la care se adauga maximum 4%, respectiv pentru lei, este legata de ROBOR la 3 luni plus cel mult 2,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri