Transelectrica a semnat joi cu Alpha Bank Romania un contract de imprumut in valoare de 37 milioane lei, pentru completarea surselor de finantare a programului de investitii pe 2009, potrivit unui comunicat al Transelectrica emis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit companiei, garantarea imprumutului s-a facut prin cesiune de creanta si garantie reala mobiliara asupra contului curent deschis la Alpha Bank.

"Imprumutul va fi utilizat pentru completarea surselor de finantare a unor proiecte de investitii privind modernizarea si retehnologizarea instalatiilor din statiile electrice Gutinas, Bucuresti Sud, Isalnita, Gura Ialomitei si Gadalin care apartin retelei electrice de transport gestionate de Transelectrica SA. Finalizarea acestor proiecte va conduce la cresterea sigurantei in functionare a Sistemului Electroenergetic National, in concordanta cu standardele europene din domeniul energetic", se arata in comunicatul companiei.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA si 8.900 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV si 750kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si