Producatorul de energie electrica si termica Termica Suceava a incheiat un contract cu Alpha Bank Romania pentru o linie de credit de 15 milioane de lei, cu perioada estimata de utilizare intre iunie 2009 si iunie 2010.

Linia de credit va fi folosita pentru achizitia de huila energetic, potrivit unui anunt al companiei publicat pe portalul de licitatii publice, scrie NewsIn.

Contractul a fost atribuit in urma unei negocieri, pentru care Termica Suceava a primit o singura oferta. Comisioanele si taxele aferente liniei de credit, pe care Termica Suceava le va plati Alpha Bank Romania, se ridica la 2.556.500 lei.

Consiliul Local al municipiului Suceava, actionarul majoritar al Termica, a aprobat in martie, in sedinta extraordinara, privatizarea societatii de termoficare Termica SA Suceava prin vanzarea pachetului integral de actiuni prin licitatie publica cu strigare, pretul de pornire fiind stabilit la 18,3 milioane de euro.

Societatea de termoficare asigura incalzirea si apa calda pentru aproximativ 26.000 de apartamente, 530 de agenti economici si 38 de institutii publice si are aproximativ 800 de angajati. De asemenea, Termica SA Suceava livreaza energie electrica in Sistemul Energetic National. Societatea are unitati instalate de 100MW.

Alpha Bank Romania a fost infiintata in 1994 si apartine grupului grecesc Alpha Bank Group. Banca are o retea de 200 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Alpha Bank Romania lanseaza serviciul Mobile Banking