Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut titluri de stat cu maturitate la 6 luni de 1,477 miliarde lei (351 milioane euro), mai putin decat valoarea anuntata, la un randament mediu anual de 10,87%, in scadere fata de cel acceptat la licitatia anterioara.
Finantele au atras cu 26% mai putin decat valoarea de 2 miliarde lei anuntata initial, iar randamentul maxim acceptat a fost de 11% pe an, potrivit datelor bancii centrale, citeaza NewsIn.

Bancile au depus cereri de cumparare de 2,88 miliarde lei (685 milioane euro).

La sedinta similara din 15 iunie, MFP a plasat certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 6 luni, in valoare de 1,947 miliarde lei (462 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,04%.

Finantele si-au propus sa atraga in iulie 7,5 miliarde lei, dupa ce in primele sase luni din acest an, MFP a atras 40,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice, de peste trei ori mai mult decat in intreg anul 2008.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, declara saptamana trecuta ca deficitul bugetar a ajuns la jumatatea acestui an la 2,7% din produsul intern brut (PIB), potrivit primelor evaluari, sub tinta convenita cu FMI, de 2,73% din PIB.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri