Initial, managementul EximBank stabilise ca reducerea costurilor aferente produselor de finantare, garantare si asigurare sa se aplice pana la 30 iunie 2009, dar, in conditiile in care economia continua sa fie afectata de criza economico-financiara, iar accesul companiilor la creditare se mentine la un nivel redus, a hotarat sa pastreze un nivel redus al comisioanelor pana la 31 decembrie 2009.

Bancherii de la EximBank precizeaza ca astfel se asigura "cadrul necesar pentru facilitarea accesului intreprinzatorilor la finantare necesara atat pentru activitatea curenta, cat si pentru investitii".

Reducerea costurilor se aplica pentru toate produsele de finantare, garantare si asigurare aflate in acest moment in portofoliul bancii. In plus, pana la finele acestui an nu se va percepe comision pentru inregistrarea cererilor de acordare de garantii, precum si pentru cele de asigurare.

Printre facilitatile acordate de EximBank intreprinzatorilor romani se numara dobanzile fixe la creditele de export pe termen mediu si lung, creditul de investitii flexibil pentru IMM, cu garantii reduse pana la 50%, protejarea societatilor care desfasoara activitati de export de bunuri si servicii prin asigurarea riscului valutar, in cazul aprecierii monedei nationale in raport cu euro sau dolarul american sau finantarile cu dobanda subventionata.

Eximbank garanteaza pana la 90% din valoarea finantarii pentru creditele de investitii sau pentru activitate curenta acordate de banci clientilor, care vor putea beneficia si de o reducere a primei de garantare pentru cel mult 2 ani.

EximBank ofera credite femeilor antreprenor cu dobanda subventionata