BT Direct IFN - divizie a grupului Banca Transilvania - mizeaza pe un profit net de 1,6 milioane lei, in crestere de aproape noua ori fata de cel din 2008, comparativ cu scaderea de aproape 30 de ori inregistrata anul trecut fata de 2007, potrivit unui raport consolidat al grupului.
In 2008, BT Direct IFN a afisat un profit net de 180.300 lei, folosit pentru rezerve statutare legale si alte rezerve in vederea recapitalizarii, conform NewsIn.

Pentru 2009, compania si-a propus o crestere a volumului de finantare cu 5%. "Sistemul de finantare pe baza de contract de credit va permite o diminuare a costurilor aferente emiterii facturilor de rate lunare si cresterea veniturilor din dobanzi cu 19% corespunzator TVA, care nu se mai colecteaza", se arata in raportul consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania, publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, compania mizeaza pe o crestere cu 18% pana la finalul lui 2009 fata de anul trecut a soldului total al creantelor aferente creditului (principal cu TVA inclus), la aproximativ 31,4 milioane lei.

La sfarsitul lui 2008, soldul total al creantelor aferente creditului (principal cu TVA inclus) era de 26,55 milioane lei, in urcare cu 30,8% fata de 2007.

BT Direct avea la sfarsitul anului trecut 8.403 contracte in valoare totala finantata de 18,9 milioane lei, in crestere cu 33,09% fata de 2007.

In acelasi timp, valoare totala a activelor a crescut la 31,86 milioane lei, cu 27,8% mai mult decat in 2007.

BT Direct a fost infiintata in 2003 ca o societate cu raspundere limitata, in baza legislatiei romanesti si ofera finantare in sistem leasing pentru bunuri de folosinta indelungata.

Compania avea un capital social de 24 milioane lei la sfarsitul anului trecut si 23 de persoane angajate cu carte de munca.

Grupul Financiar Banca Transilvania s-a format in 2003, principala sa componenta fiind Banca Transilvania, alaturi de care mai figureaza BT Asset Management SAI SA, BT Direct, BT Leasing, BT Securities, Compania de Factoring, BT Finop Leasing si Medicredit. Acestea ofera servicii bancare, de administrare a investitiilor, finantare a consumatorilor, leasing si tranzactii imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri