Criza economica a dus la cresterea rolului profesionistilor financiari cu experienta in cadrul organizatiilor din intreaga lume, mai multi directori financiari (CFO) fiind acum implicati in dezvoltarea strategiilor si in gasirea celor mai importante metode de administrare a riscului in compratie cu anul trecut, asa cum reiese din cercetarea intreprinsa de catre CFO Research Services si ACCA (Asociatia Contabililor Autorizati).

Astfel, 83% din cei intervievati cred ca rolul directorilor financiari este mai important decat cu un an in urma, 70% din ei fiind de parere ca functiile financiare primesc mai multa sustinere din partea consiliilor de administratie fata de acum un an.

Studiul, intitulat “Noul mediu economic si Directorii Financiari”, la care au luat parte mai mult de 450 de directori financiari din intreaga lume, arata cum influenteaza conditiile economice actuale felul in care este perceput rolul finantistilor.

Pentru realizarea raportului, din punct de vedere geografic respondentii au facut parte in procent de 48% din Europa de Vest, 33% din Statele Unite, 12% din Asia si aproximativ 3% America Centrala si de Sud, 1% Europa Centrala si de Est si 1% Africa.

Potrivit raportului, 72% din respondentii studiului sunt de acord ca profesionistii financiari se implica, impreuna cu oamenii de afaceri, in planificarea strategiilor, in timp ce doua treimi sunt de parere ca directorul financiar se implica acum mult mai mult in crearea strategiilor pe termen scurt si mediu ale organizatiei.

De asemenea, 77% din cei intervievati spun ca au imbunatatit sau vor sa creasca volumul de comunicare interna din cadrul organizatiei lor, in timp ce doua treimi dintre ei spun ca doresc sa creasca volumul de comunicare externa.

Raportul mai releva ca 4 din 5 directori financiari spun ca ei au un rol mult mai activ in acest domeniu, iar doua treimi dintre cei care au raspuns spun ca intentioneaza sa organizeze pentru viitor mai multe cursuri de pregatire in acest domeniu pentru echipele lor;


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si