Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) au aprobat, vineri, revocarea la cerere a lui Sebastian Vladescu din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al bancii si numirea in aceasta pozitie a fostului ministru al Finantelor Publice, Daniel Daianu.
"Potrivit prerogativelor pe care le am, doresc sa-mi onorez mandatul si sa contribui la fortificarea BCR ca institutie financiara, menita sa serveasca tot mai bine intreprinderile autohtone, clientii individuali si ceea ce inseamna economia romaneasca", a declarat Daianu.
Daniel Daianu este al patrulea presedinte al CS al BCR din ultimul an.
In opinia noului presedinte al CS, strategia bancii trebuie judecata in contextul aderarii la Uniunea Europeana, a noilor exigente cu care se va confrunta sistemul bancar de la 1 ianuarie 2007.

Daianu considera ca aceleasi obiective sunt obligatorii si pentru analiza succesului procesului de privatizare.

Structura de conducere a fost infiintata in primavara anului trecut, o data cu intrarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC) in actionariatul celei mai mari banci romanesti. Cele doua institutii au solicitat separarea conducerii administrative de cea executiva.

Pe la conducerea CS au trecut Florin Georgescu, actualul prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, Horia Neamtu si Sebastian Vladescu. Cei trei presedinti au avut o activitate putin vizibila, explicabil prin implicarea limitata la nivel operational. Reprezentarea bancii este asigurata de membrii Comitetului Executiv, in principal de presedintele Nicolae Danila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri