RBS Securities, fosta divizie de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a bancii britanice, a devenit firma de consultanta in domeniul afacerilor, schimbandu-si totodata numele in RBS Advisory, potrivit hotararii luate in adunarea generala a actionarilor.

RBS Securities este controlata in mod indirect de grupul bancar Royal Bank of Scotland, prin intermediul ABN Amro Bank, care are 98,17% din capitalul fostei case de brokeraj, anunta NewsIn.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a retras de curand autorizatia de societate de servicii de investitii financiare (SSIF) a RBS Securities, ceea ce marcheaza incetarea activitatilor de investitii financiare pe piata de capital romaneasca, in contextul in care RBS Bank Romania opereaza deja direct pe Bursa de Valori Bucuresti.

Totodata, actionarii RBS Securities au aprobat la AGA din aprilie si modificarea formei juridice in societate cu raspundere limitata (SRL). Ca urmare, a fost aprobata si majorarea valorii nominale a unei parti sociale de la 1 leu la 10 lei. Firma de consultanta are un capital social de 5,42 milioane lei.

RBS Advisory are ca domeniu principal de activitate consultanta in afaceri si management, ocupandu-se in subsidiar si de studierea pietei si realizarea de sondaje, consultanta in relatii publice si comunicare sau inchirierea si subinchirierea de bunuri imobiliare.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Guvernul britanic a nationalizat Royal Bank of Scotland Group Plc, la jumatatea lunii octombrie 2008, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (25 miliarde euro).


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si