Sindicatul salariatilor de la Ardaf, reprezentativ la nivelul societatii, si conducerea companiei au semnat contractul colectiv de munca pentru perioada 2009-2010, anunta vineri dimineata un comunicat al companiei.

"Sunt multumit si imi pare bine ca pe parcursul negocierilor am reusit sa ajungem la un acord si salariatii Ardaf au acum un nou contract colectiv de munca ce le protejeaza drepturile si le acorda garantia unor conditii de munca de incredere, in timpul acestei perioade de criza economica", a declarat directorul sucursalei Bucuresti, Mihai Statie.

Ca reactie, sindicatul Ardaf, afiliat la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, contesta comunicatul transmis de conducerea societatii, potrivit caruia sindicatul salariatilor si conducerea Ardaf au semnat contractul colectiv de munca pentru 2009-2010.

Sindicatul Ardaf, afiliat la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, din cadrul Confederatiei Sindicale "Cartel Alfa" precizeaza ca la negociere au participat organizatiile sindicale Sindicatul Ardaf si Sindicatul Salariatilor Ardaf.

"Contractul Colectiv de Munca a fost semnat ilegal numai de reprezentantul Sindicatului Salariatilor Ardaf in conditiile in care Sindicatul Ardaf a participat la toate termenele de negociere, peste 80% din imbunatatirile aduse acestuia ne apartin, in timp ce reprezentantii Sindicatului Salariatilor Ardaf s-au retras oficial de la negocieri", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Sindicatului Ardaf, Georgel Soare.

Sindicatul Ardaf a adaugat ca isi rezerva dreptul sa sesizeze toate organele abilitate cu privire la abuzurile si ilegalitatile facute de actuala conducerere a Societatii de Asigurare-Reasigurare Ardaf SA

Asiguratorul Ardaf a afisat o pierdere de aproape 36 milioane lei (8,38 milioane euro) in primul trimestru din acest an, comparativ cu un profit net de 434.380 lei in acelasi interval din 2008, pe afaceri in scadere cu 39%.

Ardaf are un capital social de 109 milioane lei, divizat in 1,09 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania este controlata indirect de grupul Generali PPF Holding BV, prin Iberian Structured Investments IBV.

Valoarea de piata a companiei este de 117,7 milioane lei (28 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,108 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de miercuri. Titlurile Ardaf se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si