Fuziunile si achizitiile sunt tranzactii al caror impact economic este resimtit atat la nivel micro, cat si la nivel macro-economic. Prin urmare, succesul acestora preocupa o mare parte a mediului economic si de business din orice societate umana. Mai jos voi discuta pe scurt ingredientele ideale pentru ca o astfel de tranzactie sa aiba sanse reale de succes.
Am fost intrebat zilele trecute daca fuziunile si achizitiile produc valoare. Raspunsul meu la intrebarea respectiva este: “DA, daca sunt facute bine, fuziunile produc valoare”. Replica evidenta este: Ce inseamna sa fie facute bine?

Pentru a putea raspunde in mod elocvent acestei intrebari am apelat la un studiu realizat in 2007 de o companie recunoscuta la nivel mondial: KPMG. Desi prin natura sa acest studiu nu poate oferi decat o imagine limitata, eu il consider reprezentativ pentru activitatea de M&A in general. In plus, desi raportul este publicat in 2007 acopera tranzactii anuntate intre 2000 si 2004, perioada in care piata a trecut printr-o perioada destul de dificila. In final, in sectiunea Adevaratul Succes, discut si alte aspecte care influenteaza succesul oricarei tranzactii M&A.

Cititi mai multe in Wall-Street Jurnal de Investitii, un blog scris de Tony Romani, bancher de investitii pe Wall Street.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri