Banca Comerciala Carpatica a revenit pe profit in primul semestru din 2009, cu un castig dublu fata de cel bugetat initial pentru aceasta perioada a anului, dupa ce in primul trimestru afisase pierderi, a declarat directorul general al bancii, Nicolae Hoanta.
"Trimestrul al doilea a fost foarte bun. Ne-am orientat in primul rand sa nu oprim creditarea. Am continuam sa creditam, desi intr-un ritm mai lent fata de anul trecut", a spus Hoanta, citat de NewsIn.

In primul trimestru al acestui an, Banca Comericala Carpatica a inregistrat pierderi de 11,63 milioane lei, comparativ cu profitul obtinut in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care veniturile totale atrase de banca au scazut cu 10%.

"Pe de alta parte, am pus accentul pe rationalizari de costuri, am intrat in renegocieri de chirii si nu am facut angajari decat in centrala, unde suntem sub nivelul necesar de salariati", a completat el.

Referitor la numarul de angajati, directorul BCC a precizat ca la finalul lunii mai a acestui an, banca avea cu 20-25 de salariati mai putin decat la finalul anului trecut, in conditiile in care a redus puternic numarul angajatilor care se ocupa de paza bancii.

"Personalul de paza la BCC este format din salariati ai bancii si reprezinta aproximativ 20% din totalul personalului. Pe aceasta parte am redus cel mai puternic, dar exista o rezistenta, pentru ca trebuie sa ai paza permanent", a precizat Hoanta.

In centrala, banca si-a propus sa angajeze in acest an 80 de oameni si, pana acum, a atras sub 30.

In acelasi timp, Hoanta a afirmat ca, in primul semestru din acest an, volumul activelor bancii a crescut cu 30% comparativ cu finalul anului trecut, iar in aceste conditii, cota de piata a bancii a crescut la peste 1%, comparativ cu 0,8% in decembrie 2008.

La finalul anului trecut, banca avea active de 2,29 miliarde lei.

In plus, Banca Comerciala Carpatica nu mai are nevoie de majorari suplimentare de capital in afara celei pe care actionarii urmeaza sa o aprobe pe 18 iulie, in valoare de 28 milioane lei, a declarat directorul general al bancii, Nicolae Hoanta.

El a precizat ca, dupa testele de stres realizate de BNR, banca nu ar fi avut nevoie de capital suplimentar, potrivit scenariului de baza, care ia in cacul contractia economiei cu 4%, dar s-a plasat la limita solvabilitatii solicitate, de 10%, potrivit scenariuui negativ, care presupune scaderea produsului intern brut cu 7%.

"Din aceasta cauza, am decis sa facem o majorare de capital, insa nu vom avea nevoie de noi aporturi in acest an", a spus Hoanta, la aniversarea a 10 ani de activitate a bancii.

Conducerea Bancii Carpatica a propus actionarilor majorarea capitalului social al bancii cu 28 milioane lei, pana la 229,25 milioane lei, prin aport in numerar. Propunerea va fi dezbatuta in AGA din 18 iulie.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri