Banca centrala a injectat in piata bancara 2,54 miliarde lei (604,3 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 13 august, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, a spus un dealer bancar, citat de NewsIn.

Saptamana trecuta, BNR a introdus in piata aproape 8 miliarde lei in doua operatiuni similare, cu scadenta pe 6 august, respectiv 10 august.
La operatiunea de luni au participat 9 banci.

In iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 15 miliarde lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna, iar in mai a introdus peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) au coborat usor, la 8,5-9% pe an, sub dobanda de politica monetara.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,44% pe an, usor sub cel din sedinta anterioara, de 8,50%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat nesemnificativ, la 8,94%, de la nivelul de vineri, de 9% pe an.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Consiliul Concurentei a inceput o analiza a nivelului ROBOR