Preturile titlurilor societatilor financiare au inceput sa coboare, ieri, pe piata bursiera, fara a avea insa forta sa traga in jos cotatiile celorlalte actiuni performante. äA fost o evolutie normala a pietei. Corectiile negative aparute, spre finalul sedintei, la SIF-uri au loc dupa cresterile mai mari inregistrate de aceste actiuni in ultima perioadaô, afirma Alin Brendea, director de operatiuni la societatea de brokeraj Prime Transaction.
Lichiditatea s-a mentinut ridicata, mai ales in cazul titlurilor petroliere, dar si ale Bancii Transilvania, astfel ca valoarea totala a schimburilor cu actiuni a depasit cu putin 40 milioane de lei, adica 11,2 milioane euro. Indicele BET a urcat cu 0,3%, iar BET-C, cu 0,1%. Indicatorul societatilor financiare, BET-FI, a pierdut 1,5%.

Cele mai tranzactionate titluri au fost, ieri, cele ale Bancii Transilvania.

Volumul transferat a fost destul de mare, de 5,6 milioane actiuni, cu o valoare totala de 5,9 milioane lei. Pretul unei actiuni TLV a fost, la inchiderea sesiunii bursiere, de 1,0400 lei/actiune, cu 0,9% mai mare fata de cel din sedinta precedenta.

Actiunile BRD au crescut si ele cu 0,7%, un titlu ajungand la pretul de 13,3000 lei/actiune. Volumul tranzactionat a fost relativ mic, de 138.000 actiuni, la valoarea totala de 1,8 milioane lei.

SIF 2 Moldova si Rompetrol Rafinare au obtinut aproximativ acelasi rulaj, 5,6 milioane lei. Insa, in timp ce actiunile SIF 2 au scazut, cele ale Petromida au mai castigat 0,8%. S-au efectuat transferuri cu 3,5 milioane actiuni SIF 2, insumand 5,6 milioane lei. Cotatia a coborat cu 1,8%, pana la 1,5900 lei/actiune. Rompetrol ramane cel mai lichid emitent de pe piata. Tranzactiile cu actiuni RRC au implicat 47, 5 milioane de titluri, cu un rulaj de 5,6 milioane lei. Pretul a ajuns, astfel, la 0,1110 lei/actiune. Actiunile SIF 5 Oltenia au pierdut 1%, inchizand la 1,8800 lei/actiune, in conditiile in care s-au facut schimburi cu 2,8 milioane de titluri, la valoarea de 5,4 milioane lei. Cel mai mult a scazut pretul titlurilor SIF 1 Banat-Crisana, cu 2,4%, pana la 1,6200 lei/actiune. S-au facut schimburi cu 1,5 milioane actiuni, cu un rulaj de 2,6 milioane lei.


Deocamdata, nu sunt semne ca piata si-ar schimba trendul


Un pachet de 338.000 titluri SIF 1 a fost transferat printr-o tranzactie speciala, la pretul de 1,7000 lei/actiune. SIF 3 Transilvania a pierdut 1,1%, astfel ca o actiune a atins 1,7200 lei. S-au tranzactionat 1,4 milioane actiuni, insumand 2,5 milioane lei.

Titlurile SIF 4 Muntenia au scazut mai mult, cu 1,5%, pana la 1,2500 lei/actiune, fiind efectuate schimburi cu 1,8 milioane de actiuni, cu un rulaj de 2,2 milioane lei.

Petrom a continuat sa aiba o evolutie contrara celorlalte blue-chipsuri, pierzand inca 0,6%, astfel ca un titlu SNP a inchis la 0,4710 lei/actiune. S-a transferat un volum ridicat, de 8 milioane actiuni, la valoarea totala de 3,7 milioane lei. Alin Brendea afirma ca äpretul titlurilor SNP a urcat destul de mult cu doua luni inainte de cresterile inregistrate de la inceputul lui septembrie, astfel ca, in prezent, cu toate scaderile ce au avut loc, acest titlu se afla in stagnareô.

El mai spune ca este dificil, in acest moment, sa se aprecieze cum vor evolua actiunile in sedintele urmatoare. äDeocamdata, nu sunt semne ca piata si-ar schimba trendulô, afirma brokerul.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri