In acelasi context, banca cipriota Marfin, prezenta si pe piata romaneasca, si-a oprit planurile de intrare pe piata din Bulgaria, scrie acelasi cotidian local, precizand ca, in ambele cazuri, informatiile au fost confirmate de banca centrala a Bulgariei, care a justificat deciziile prin "conditiile nefavorabile din piata si competitia stransa in mediul bancar".

Sucursala din Sofia a Bank Leumi a fost deschisa cu scopul de a atrage clienti pe segmentul companiilor, concentrandu-se pe proiectele imobiliare, potrivit NewsIn.

Potrivit datelor bancii centrale a Bulgariei, sucursala avea pierderi de aproximativ 128.000 euro si active de circa 6,6 milioane euro la finalul lui martie 2009.

Bank Leumi Romania, subsidiara romaneasca a grupului financiar israelian Leumi, a anuntat, in septembrie 2008, deschiderea unei sucursale in capitala Bulgariei.

Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.