Fondurile de pensii private au obtinut un randament mediu ponderat de 7% pe primul semestru al acestui an, echivalent cu o performanta investitionala de 14% pe an, potrivit calculelor realizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
Randamentul investitional a fost superior in cazul fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), cu 7,04% pe primele sase luni, fata de 6,94% in cazul fondurilor de pensii private facultative (Pilonul III).

Aceste castiguri au fost realizate in conditii de risc minim pentru participanti, fondurile de pensii avand expuneri de peste 90% pe instrumente financiare cu venit fix si risc redus, expunerea pe actiuni si alte instrumente volatile fiind foarte redusa in primul semestru al anului.

„Performanta pietei de pensii private din Romania se dovedeste din nou remarcabila, in conditii foarte dificile in economie si pe pietele financiare. Fondurile de pensii din Romania au ramas in prima jumatate a acestui an printre cele mai performante din Europa si din lume”, a comentat Crinu Andanut, presedintele APAPR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri