In luna septembrie 2005, Motoractive Leasing a semnat un contract de imprumut sindicalizat de 30 mil. Euro, primul atras vreodata de o firma de leasing din Romania. Motoractive Leasing a mandatat pe Citigroup Corporate & Investment Banking sa obtina un imprumut sindicalizat de 20 mil. Euro de pe piata nationala si internationala de capital. Cererea s-a bucurat de un raspuns favorabil si suma initiala a fost suprasubscrisa cu 10 milioane Euro.
Bancile participante la sindicalizare sunt sucursalele romanesti si internationale ale BAWAG, Citigroup Corporate & Investment Banking (in calitate de Mandate Lead Arranger & Book Runner), EFG Eurobank, Garanti Bank, OTP, Raiffeisen (in calitate de Mandate Lead Arranger) si Unicredit.

Suntem foarte multumiti de modul in care am colaborat cu Citigroup pe acest proiect si de rezultatul sindicalizarii. Acest imprumut reprezinta un moment de referinta pentru firma noastra si un pionierat pentru piata de leasing din Romania. Faptul ca imprumutul a fost suprasubscris cu 50% dovedeste increderea bancilor participante in puterea financiara si pozitia pe care Motoractive Leasing le detine pe piata. Apreciem de asemenea, buna cooperare si sprijinul oferit de toate celelalte banci participante. ( Stefan Coroianu Director General)

Fondurile obtinute din acest imprumut sindicalizat vor contribui la dezvoltarea in continuare a operatiunilor Motoractive Leasing pe o piata foarte competitiva. Principalul nostru obiectiv este cresterea portofoliului pe segmentul de intreprinderi mici si mijlocii. ( Felicia Relenschi Director Executiv).

Suntem incantati ca am reusit sa aplicam cu succes expertiza Citigroup in obtinerea de catre Motoractive a primului imprumut sindicalizat in Romania. Credem ca aceasta tranzactie poate constitui un model si pentru alte sectoare de activitate, deschizand noi oportunitati de afaceri in toate regiunile tarii. (Witold Zielinski, Presedinte Citibank Romania)

Motoractive Leasing este cea mai mare firma independenta de leasing din Romania cu vanzari lunare de peste 7 milioane Euro. Cu o capitalizare de mai mult de 12 mil. Euro, compania va ajunge pana la sfarsitul acestui an la un nivel al activelor totale de peste 100 mil. Euro. Prin reteaua sa nationala de 9 birouri Motoractive Leasing ofera servicii la peste 6 500 de clienti pornind de la persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii pana la companii multinationale.

Motoractive Leasing asigura intreaga gama de servicii de leasing de la leasing financiar pana la leasing operational cu servicii incluse, atat pentru autovehicule cat si pentru echipamente.

Infiintata in anul 1998, Motoractive Leasing este subsidiara grupului Leasemart Holding BV (Olanda), al carui capital social este detinut de Fondul Romano-American pentru Investitii (FRAI) - 80% si de DEG Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft GmbH - 20%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri