Impuls Leasing a inregistrat in primele sase luni afaceri de peste 50 milioane euro, in scadere cu circa 57% fata de aceeasi perioada din 2008, pe fondul crizei care afecteaza economia romaneasca, a declarat directorul general al companiei, Razvan Diaconescu.
In primele sase luni din 2008, Impuls Leasing finantase bunuri de 117,46 milioane euro, conform NewsIn.

"Nu se poate vorbi despre o evolutie fata de cifrele inregistrate in 2008, ci despre o involutie, cauzata de criza generala care afecteaza economia romaneasca, dar si de panica instalata in randul utilizatorilor persoane fizice si juridice. Un alt element important este incertitudinea privind evolutia economica viitoare si zvonurile alarmiste transmise de diferite persoane", a spus Diaconescu.

Directorul companiei a estimat ca Impuls Leasing va inregistra, in acest an, un volum al bunurilor finantate de 100 milioane euro, fata de aproximativ 205 milioane euro in 2008.

"Pana la sfarsitul anului estimam sa incheiem aproximativ 7.500 contracte noi", a precizat Diaconescu, care a adaugat ca, in 2008, compania a finantat peste 14.000 de contracte noi.

La finalul primului semestru, Impuls Leasing avea 500 de masini recuperate in stoc si 27.000 de contracte active.

In acest an, compania se axeaza in special pe segmente mai putin dezvoltate pana in prezent, cum ar fi domeniul agricol, medical, precum si leasing pentru autoturisme second-hand provenite din reteaua oficiala de dealeri, din cauza scaderii drastice a vanzarilor de autoturisme si masini sau echipamente de constructii, a mentionat seful Impuls Leasing.

In ce priveste structura portofoliului, cea mai mare pondere a avut-o in primul semestru din acest an sectorul autoturismelor si autoutilitarelor, cu 74% din total, fata de 71% in acelasi interval din 2008.

Segmentul de camioane si remorci a inregistrat o pondere similara cu cea din primul semestru al anului trecut, respectiv 15%, in timp ce segmentul echipamentelor a scazut la 11%, de la 15% in primele sase luni din 2008.

Compania Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilie 2007 si este controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, care detine 90% din capitalul social. Razvan Diaconescu detine o participatie de 5%, iar Michael Unterguggenberger are tot 5%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri