"Noul produs se va acorda extrem de rapid. Imobilul achizitionat poate fi orice casa in care clientul doreste sa locuiasca, nu neaparat prima sa casa. Aceasta oferta de creditare sustine initiativa si efortul notabil al Guvernului pentru revigorarea sectorului imobiliar” , a declarat directorul diviziei de retail a bancii, Albert Roggemans.

Bancherii invoca faptul ca procedura de acordare a garantiei presupune o administrare speciala de catre banca, generand astfel costuri suplimentare ce nu sunt in concordanta cu modelul de distributie al ING Bank.

Oferta ING Bank va fi lansata pe piata bancara romaneasca in vara acestui an.

In cadrul programului "Prima Casa", dobanzile practicate de banci sunt calculate, in cazul creditelor in euro, in functie de EURIBOR la 3 luni, la care se adauga o marja de maximum 4%, iar pentru imprumuturile in lei, in functie de ROBOR la 3 luni, la care se adauga o marja de cel mult 2,5%.

In cadrul programului guvernamental "Prima Casa" au depus initial oferte 20 de banci: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank, multe dintre ele semnand deja conventia cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Plafonul impus de guvern pentru creditele date prin "Prima Casa" este de un miliard euro.

Premierul Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii bancilor care nu au semnat conventii cu FNGCIMM, pentru a clarifica o serie de prevederi ale documentului legislativ initial.

Bancile implicate in programul "Prima Casa" vor semna, la sfarsitul saptamanii, o noua conventie cu Fondul National de de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), prin care se vor stabili procedurile legale de executare a garantiei.

Targul Prima Casa, doar la stadiul "prima impresie"

Citeste si articolul Cum a influentat Prima Casa preturile apartamentelor din Bucuresti