Astra Asigurari si-a sporit afacerile cu 62% in primul semestru, pana la 411 milioane lei, potrivit datelor provizorii, pe fondul cresterii puternice pe segmentul asigurarilor de cladiri si bunuri (property), a declarat presedintele directoratului companiei, Radu Mustatea.
In primele sase luni din 2008, Astra Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 253,3 milioane lei.

"Compania a inregistrat in primul semestru din acest an o crestere de 314,6% pe segmentul de asigurari property, pana la 106,5 milioane lei", a afirmat Mustatea.

Segmentul de asigurari Casco a crescut cu 70,1%, pâna la 163,66 milioane lei, in timp ce asigurarile de raspundere civila auto (RCA) au urcat cu 13,8%, pâna la 101,6 milioane lei, potrivit reprezentantului Astra.

Astra Asigurari a decis sa-si optimizeze costurile legate de daune si sa schimbe politica de vânzari pe segmentele property si viata, a precizat Mustatea.

El a enumerat riscurile pentru piata asigurarior, in contextul crizei economice: continuarea trendului de crestere a daunalitatii, care adânceste dezechilibrul intre ritmul de crestere a daunelor si dinamica primelor, avansul ratei platilor neachitate la asigurarile generale si majorarea rascumpararilor la asigurarile de viata.

Astra Asigurari a redus cu peste 30% costurile cu chiriile, bugetul de marketing, costurile de personal, in urma schimbarii proceselor de business, a mai spus Mustatea.

Astra Asigurari, companie infiintata in 1991, a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,5 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat. Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri