Astra Asigurari: Plus 62% la afaceri in primul semestru

Astra Asigurari si-a sporit afacerile cu 62% in primul semestru, pana la 411 milioane lei, potrivit datelor provizorii, pe fondul cresterii puternice pe segmentul asigurarilor de cladiri si bunuri (property), a declarat presedintele directoratului companiei, Radu Mustatea.
In primele sase luni din 2008, Astra Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 253,3 milioane lei.

"Compania a inregistrat in primul semestru din acest an o crestere de 314,6% pe segmentul de asigurari property, pana la 106,5 milioane lei", a afirmat Mustatea.

Segmentul de asigurari Casco a crescut cu 70,1%, pâna la 163,66 milioane lei, in timp ce asigurarile de raspundere civila auto (RCA) au urcat cu 13,8%, pâna la 101,6 milioane lei, potrivit reprezentantului Astra.

Astra Asigurari a decis sa-si optimizeze costurile legate de daune si sa schimbe politica de vânzari pe segmentele property si viata, a precizat Mustatea.

El a enumerat riscurile pentru piata asigurarior, in contextul crizei economice: continuarea trendului de crestere a daunalitatii, care adânceste dezechilibrul intre ritmul de crestere a daunelor si dinamica primelor, avansul ratei platilor neachitate la asigurarile generale si majorarea rascumpararilor la asigurarile de viata.

Astra Asigurari a redus cu peste 30% costurile cu chiriile, bugetul de marketing, costurile de personal, in urma schimbarii proceselor de business, a mai spus Mustatea.

Astra Asigurari, companie infiintata in 1991, a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,5 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat. Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri