Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inregistrat un castig net de 4,5 milioane lei in semestrul intai din 2009, primul in care banca a inregistrat profit de la infiintare.
"Printre factorii cei mai importanti care au dus la aceste rezultate au fost dublarea numarului de contracte fata de aceeasi perioada a anului trecut si cresterea calitatii acestora, precum si politica de reducere a costurilor administrative", a spus presedintele RBL, Alexandru Ciobanu.

RBL a anuntat ca nu va percepe comisioane de majorare pentru contractele de economisire-creditare pana la 30 septembrie, perioada in care clientii bancii isi pot majora suma contractata fara cheltuieli suplimentare. De asemenea, noii clienti care vor incheia contracte de economisire-creditare in acest interval nu vor plati comisionul de majorare pentru toata perioada contractului.

Banca nu percepe niciun comision pentru analiza dosarului pentru creditul locativ sau pentru rambursarea anticipata a creditului si ia in calcul trei codebitori la analiza bonitatii clientului.

"Am avut in vedere dorinta mai multor clienti de a nu folosi sumele economisite pana in prezent in aceasta perioada de criza si de a continua economisirea. Intelegem situatiile clientilor care, desi ar putea folosi sumele economisite in domeniul locativ, vor sa amane cheltuielile ca sa foloseasca banii in vremuri mai sigure", a mai spus Ciobanu.

RBL ia in calcul la analiza dosarului de credit veniturile romanilor obtinute in strainatate si 75% din castigurile din dividende. Banca accepta si venituri obtinute din practicarea unei profesii independente (de exemplu medicina, avocatura, notariat public, arhitectura sau contabilitate), veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din chirii si venituri din pensii.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative, bazate pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. Pe toata perioada de economisire clientii primesc la depunerile anuale o prima de stat de 25% pe an, de pana la 250 euro anual, si dobanda de 3% oferita de banca.

RBL are in protofoliu trei tipuri de credite: creditul Locativ, creditul Intermediar si cel Anticipat. Pentru aprobarea unui credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an. In paralel, clientii RBL pot accesa finantari mai rapide prin creditele Intermediar si Anticipat.

Imprumuturile obtinute pot fi folosite atat pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004. Dupa preluarea HVB BpL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte are un singur concurent pe piata romaneasca, BCR Banca pentru Locuinte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »Citește și
├Än sf├ór╚Öit! Po╚Ťi pl─âti cu cardul contactless direct ├«n autobuzele STB
Setari Cookie-uri