VB Leasing a inregistrat un profit net de 22,5 milioane euro in primul semestru, cu 52% mai mic fata de aceeasi perioada din 2008, pe afaceri in scadere cu 60%, din cauza reducerii vanzarilor de autovehicule de pe piata romaneasca, a declarat directorul general al companiei, Peter Demmer, citat de NewsIn.

"Pe fondul situatiei economice actuale, care a afectat in mod dramatic piata auto, segment de baza al portofoliului VB Leasing, in primul semestru al lui 2009 s-a inregistrat o scadere de 60% a valorii bunurilor finantate, la 34,5 milioane euro, fata de aceeasi perioada a anului precedent", a spus directorul general al companiei, Peter Demmer (foto).

Firma a inregistrat, insa, o revenire a afacerilor in al doilea trimestru fata de primele trei luni ale anului, valoarea bunurilor finantate crescand in perioada aprilie-iunie cu 68%, pana la 21,6 milioane euro, de la 12,9 milioane euro in intervalul ianuarie-martie.

VB Leasing avea 739 de bunuri recuperate in stoc la finalul lui iunie 2009, iar numarul de contracte active la aceeasi data era de 25.996.
In ce priveste structura portofoliului VB Leasing la sfarsitul primului semestru, 88,8% din vanzarile companiei au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si utilitare, 9% au fost destinate achizitiilor de camioane si utilaje de constructii, iar restul au fost utilizate pentru diferite echipamente.

VB Leasing mizeaza pe afaceri de 65,5 milioane euro in acest an


Pentru intregul an 2009, compania se asteapta sa ajunga la o valoare a bunurilor finantate de 65,5 milioane euro, in crestere cu circa 90% fata de rezultatele din primul semestru.

"Segmentele de orientare sunt, asadar, aceleasi ca si la inceputul anului, focusul fiind insa - asa cum o arata si structura portofoliului - pe autoturisme, pentru care leasing-ul este modalitatea cea mai avantajoasa de finantare, datorita TVA-ului deductibil", a mentionat Demmer.

Compania estimeaza ca va avea pana la finalul acestui an in jur de 3.200 de contracte noi, fata de 8.690 de contracte noi la finalul anului trecut.
Anul trecut, VB Leasing Romania a inregistrat afaceri de 160 milioane euro, in scadere cu 22% fata de 2007, insa si-a sporit profitul net de 2,7 ori, la 6,8 milioane euro.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capitalul social, si de Volksbank Romania SA, cu 20% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si