Banca Transilvania taie din dobanzile la depozite

Banca Transilvania a redus dobanzile platite la economiile atrase cu pana la 1,25 puncte procentuale, noile dobanzi practicate de banca fiind intre 8% si 12% pe an pentru depozitele in lei si de cel mult 5,5% pe an la economiile in valuta.
In cazul depozitelor la termen in moneda nationala, Banca Transilvania plateste dobanzi anuale intre 11% si 11,5%, in functie de perioada de constituire.

Dobanda practicata la depozitele pe produse specifice variaza intre 8% pe an, pentru contul de economii destinat companiilor cu sume de pana la 5 milioane lei, si 12% pe an, pentru Depozitul pe 210 zile.

La depozitele la termen in moneda europeana, dobanzile sunt cuprinse in intervalul 4 -4,25%, in functie de maturitate, in timp ce dobanda practicata la depozitele pe produse specifice variaza intre 3% si 5,5%, cu exceptia Contului Marit pentru populatie, la sume de pana la 1.000 euro, pentru care Banca Transilvania plateste dobanzi de 0,10% pe an.

In acelasi timp, banca a scazut si dobanzile la depozitele la termen in dolari, in prezent situandu-se intre 2,25% si 3,25% pe an, in functie de perioada economisirii.

Banca Transilvania percepe un comision pentru deschiderea de cont de 3 lei pentru populatie, 5 lei pentru organizatiile non-profit si de 10 lei pentru persoane juridice.

Pentru constituirea unui depozit in lei sau in valuta, banca nu percepe niciun comision suplimentar, precum nici pentru depunerile de numerar.

In acelasi timp, banca percepe un comision de 0,4%, dar nu mai putin de 2,5 lei, pentru populatie si de 0,55% pentru companii pentru ridicarile de numerar in lei, in timp ce ridicarile de numerar in valuta se comisioneaza cu 0,4%, dar nu mai putin de 1 euro, pentru populatie si cu 0,5%, dar cel putin 3 euro, pentru companii.

In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor, mai arata comunicatul.
Banca Transilvania plateste dobanzi la depozite mai mici cu pana la 1,25 puncte procentuale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri